Підбираємо матрац на диван.

Посібник із заміни матраців для диванів

Ви шукаєте заміну матраца для дивана? Можливо, вам ще ніколи не доводилося купувати такий матрац, і ви вагаєтесь, який вибрати.

Багато хто вважає, що диван має такий самий термін служби, як і матрац, але це не так. Якщо підібрати відповідну заміну, ви зможете насолоджуватися своїм диваном-ліжком набагато довше.

Ми склали цей повний посібник, щоб допомогти вам знайти відповідний матрац для дивана, що поєднує в собі комфорт та функціональність. Читайте далі, щоб дізнатися більше про те, які види матраців існують для диванів-ліжок, а також про вибір наповнювачів відповідно до ваших вимог до сну.

Що таке матраци для диванів?

Матраци для диванів призначені для встановлення на диван і можуть складатися, коли не використовуються. По суті, це набагато тонша версія традиційного матраца (зазвичай удвічі товщі).

Звичайна товщина матраца для диван-ліжка менша, ніж у стандартного матраца. Це пов'язано з тим, що він повинен бути менш щільним, щоб легко складатися, коли ліжко закрите і використовується як дивана. Що стосується розміру, то матраци для диванів можуть відрізнятися залежно від довжини та ширини вашого дивана.

Дивани ідеально підходять для гостей, оскільки на них зручно спати, і вони не займають багато місця у вашому будинку. Але матраци на них згодом необхідно міняти, щоб ваші гості могли чудово виспатися.

Якщо ви хочете дізнатися більше про диван, перегляньте наш простий посібник з покупки диван!

Догори


Який матрац вибрати для дивана-ліжка?

Вибір матраца для дивана-ліжка залежить від трьох ключових факторів:

  1. Товщина
  2. Розмір
  3. Використовуйте

Читайте далі, щоб дізнатися, як підібрати правильний матрац для дивана-ліжка.

Товщина

Якщо ви оберете занадто товстий матрац, він буде пошкоджений, оскільки не сумісний з диваном. Крім того, можуть виникнути проблеми із пружинним механізмом самого дивана-ліжка.

Якщо ви шукаєте запасний матрац для дивана-ліжка, просто розгорніть його та виміряйте його глибину – саме цей вимір вам знадобиться при покупці.

Розмір

Щоб вибрати матрац правильного розміру, необхідно виміряти довжину та ширину дивана-ліжка. Не виміряйте наявний матрац, оскільки за роки експлуатації він встиг втратити форму.

Використовуйте

Подумайте, як часто використовуватиметься ваш диван-ліжко. Якщо зрідка, то немає сенсу витрачатися на дорогий змінний матрац для дивана-ліжка. Звісно, ​​вірне й протилежне.

Наприклад, ви можете регулярно переходити з дивана на ліжко, щоб переглянути телевізор вночі. Або до вас може приїхати хтось тривалий час. Іншими словами, тип матраца, що купується, повинен бути продиктований особливостями використання і рівнем комфорту.


Види матраців для диванів

Коли мова заходить про вибір змінного матраца для дивана-ліжка, на вибір пропонується чотири основні типи:

  1. Піна з ефектом пам'яті
  2. Латекс
  3. ППУ

Читайте далі, щоб дізнатися про переваги кожного з них і зрозуміти, який підходить саме вам.

Матрац для дивана-ліжка з пінополіуретану

Матраци із піни з ефектом пам'яті створюють м'яку поверхню, яка забезпечує дуже комфортний сон. Крім того, завдяки тому, що матрац прилягає до вашого тіла, він допомагає позбавитися точок тиску. Той факт, що це найпопулярніший матрац для дивана-ліжка, говорить про те, що виробники роблять щось правильно!

Матрац латексний для дивана-ліжка.

Латексні матраци – чудовий вибір, якщо ви хочете отримати щось дуже екологічне. Для виробництва таких матраців використовують сік каучукових дерев, а також інші екологічні матеріали. Крім того, більш екологічні версії створюються на основі соєвої олії - відновлюваного ресурсу, який дбайливо ставиться до навколишнього середовища.

Якщо ви вирішили вибрати синтетичний латекс, постарайтеся звести до мінімуму вплив природного світла, оскільки він може знебарвитися.

Стандартний пружинний матрац для дивану-ліжка

Стандартний пружинний матрац для дивана-ліжка – дуже недорогий варіант, він ідеально підходить для нечастого використання, наприклад, якщо у вас зупинився гість на одну-дві ночі. Якщо ви плануєте використовувати диван-ліжко частіше, зверніть увагу на інші варіанти.

Матрац для дивана або тонкий матрац

Матрац для дивана або тонкий матрац дуже зручний, а значить ви будете впевнені в комфортному сні. Завдяки хорошому стрейчевому чохлу не будете "скочуватися" один до одного, коли вас двоє, тому він ідеально підходить для пар, яким потрібне додаткове спальне місце.


Змінні дивани

Якщо ваш старий диван-ліжко виглядає втомленим і вам потрібен не просто змінний матрац, чому б не розглянути варіант покупки нового дивана-ліжка? Можливо, ви робите перепланування і хочете підібрати стильніший варіант, що відповідає дизайну вашого інтер'єру.


Дивани – чудовий варіант, якщо до вас приїхала сім'я чи друзі, а у вас не так багато місця. Однак, якщо ви обмежені у просторі, чому б не подивитися наші відкидні ліжка?

Ознайомтеся з рештою наших порад з ліжок для гостей, щоб у ваших гостей завжди було зручне місце для сну. А якщо ви хочете дізнатися більше про наші диван-ліжка, то в нашому посібнику з покупки ви знайдете докладні поради!